1955-56

1955-56
Oldukça acıklı olaylarla dolu bu mevsim. 6 ve 7 Eylül olayları üstünden altmış küsur sene geçmiş olsa da unutulacak gibi değil ve vahşetin boyutu hala tüylerimizi ürpertmeye devam ediyor. En kötüsü vahşeti tertipleyenin Menderes hükümetinin olmasıydı kuşkusuz!Olayların başlangıcı bir balon haberdi. Aynen Kahramanmaraş olaylarında kullanılan yöntemdi bu. Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin bombalandığı haberi yayılmıştı halkın arasına. Ve eli sopalı taşlı, ağzı salyalı yobaz kitle azdırılmış ve iki gün boyunca İstanbul’da ve İzmir’de Rumlara yönelik bir tahrip ve yağma hareketi başlatılmıştı. Sonra Sıkıyönetim ilan edilecekti haliyle. Ama sıkıyönetim komutanlığı azgın gericilerle uğraşmaktan çok basın sansürüyle boğuştuğu için Ulus, Hergün, Hürriyet ve Tercüman gazetelerinin kapatılışını izlemiştik Eylül’ün ilerleyen günlerinde. Dahası 1956 boyunca iktidar acımasızlığını ve duyarsızlığını arttırıyordu.
 
Alipaşa’ya geçerek bir soluk alalım şimdi! Davutpaşalıları 1955 Temmuz ayının dokuzunda bir telaş basmıştı. Kalpler biraz heyecanlı atıyordu o gün. Genel kurul yapılacaktı çünkü. Saat onda bir araya gelen üyeler kulüp lokalini hınca hınç doldurmuş, yeni yönetim kurulu seçilmişti o gün. Eski şarap yeni bardaklara doldurulmuştu. Çünkü Ömer İpek başkanlık koltuğunda devam ediyordu. Eski şarap eski bardaklara doldurulmuştu yani. Reha Alagöz umumi katip, Osman Işık umumi kaptan, Muhittin Erker kulüp temsilcisi seçilmiştiler. Adil Özyedierler, Ruhi Tümay ve Kemal Vardar ise üyelikle donanmıştı.
 
Mevsim hazırlıklarına Ağustos ayında başlandı. Takvimler 28’i gösterirken Fener Stadı’nda Fener’in yedekleriyle boy ölçüşüldü. Hakem çok taraflı maç yönetmişti. Durum 5-0 olduğunda oyuncularımızdan ikisi aşırı öfkelenip sahayı terk etti. Çünkü ağlarımızla öpüşen son iki topa vuranlar belirgin ofsayttı. Böylece dokuz kişi kaldık ama son dakikalarda attığımız golle şeref sayımızı bulmayı bildik yine de.
                                              
Ekim’in üçünde ise Vefa ile seyircisiz bir hazırlık karşılaşması yaptık Vefa Stadı’nda. Yağmur nedeniyle balçığa dönmüş sahada 4-0 yenilmemiz şaşırtıcı değildi, rakip çok güçlüydü.
 
Ekim’in ilerleyen günlerinde lige geçildi. İstanbul birinci amatör ligi iki guruptu. Beyaz ve kırmızı. Beyazda da, kırmızıda da on ikişer takım yer alıyordu. Karagümrük, Hilal, Yavuzsultanselim, Unkapanı, Galata, Süleymaniye, Beylerbeyi, Karagücü, Sümerspor, Demirspor, Anadolu ve Alemdar beyazda; Denizgücü, Eyüp, Yeşildirek, Sarıyer, Topkapı, Haliç, Defterdar, Davutpaşa, Hasköy, Elektrik, Ortaköy, Anadoluhisarı ise kırmızıda ter döktü, mücadele etti.
                        
Denizgücü (1-1, ?), Eyüp (0-1, ?), Yeşildirek (1-1, ?), Sarıyer (1-1, ?),  Topkapı (2-1, ?), Haliç (3-1, 2-1),  Defterdar (0-1, 0-2), Hasköy (0-2, 2-2),  Elektrik (?, ?), Ortaköy (1-3, 1-2), Anadoluhisarı (?, 1-1) bu mevsimden elimdeki sonuçlar.
                                       
Belki alt sıralarda yer aldık ama hep iyi mücadele ettik, asla ezilmedik. Gurubumuzun güçlü takımı Elektrik yirmi iki maçın sonunda ipi önde göğüsleyen takımdı. Beyaz gurubun efesi ise Karagümrük’tü. Kırmızı siyahlılar İstanbul ikinci küme şampiyonluğu için karşılaştıkları Elektrik’i 2-1 ve 3-1’lik sonuçlarla geçip mutlu sona ulaştılar.