ŞÜKRÜ CONGER
Esekapı kedilerinin çok sevdiği, on parmağında on marifet olan Şükrü Conger abileri Davutpaşa ailesinin aynen Edirne uçbeyi Cemal Sarvan gibi futbolcu olmayan değerli üyelerinden biri. İki binli yılların başlarından beri takımımıza forma, eşofman ve mont sağlayanConger 6 Temmuz 1949 İstanbul Aksaray doğumlu.
Conger’in ilk 36 yılı İstanbul’un eski semti Aksaray’da, son 31 yılı ise Asya yakasının seçkin Göztepe’sinde geçmiş. Anne Emine ev hanımıymış, baba Yaşar gümrük memuru. Dört kardeşmişler, üçü kız, biri erkek.
Conger öğrenim hayatını Saraçhanebaşı İlkokulu, Gelenbevi Ortaokulu, Bakırköy Lisesi ve Vefa Akşam Lisesi sıralarında geçirmiş.
Conger’in gençlik yılları futbolculuk ile şarkıcılık arasında tereddütlü ama uyumlu bir birliktelik içinde geçmiş. Vefa Lisesi genç takımı ve birinci amatör küme takımlarından Çınarcık’ta ayaktopu hünerlerini 1974 senesine kadar göstermiş. Mevkisi sağbekmiş.
Vatani hizmetini 1971-73 yılları arasına sığdırmış. Acemi birliği Burdur. Ustalık dönemi Adana ordu evinde müzisyen olarak geçmiş. Pop şarkıları söylüyormuş, Türkçe, İngilizce, Fransızca, hatta Almanca.
Vefa Lisesi’ndeki en iyi arkadaşı efsane Üç Hürel’in beyni, bestecisi ve şarkıcısı, Trabzon’un kıymetli evladı Feridun Hürel’miş. Sınıf arkadaşıymış ikili, birlikte top oynamaktan büyük mutluluk duyarlarmış. Hocaları ise Vefa’nın unutulmaz hafı Abdülmetin Kocaoğlu’ymuş. Feridun o sıralarda çok içli dışlı değilmiş gitarlarla, bagetleriyle davula vururmuş daha çok.
1974-6 7yılları Çınarcık’ta çay bahçelerinde pop icra ederek epey ferah yaşanmış. 1986 senesine kadar sürmüş bu pop hayatı. Yurdaer Doğulu’dan Hayko’ya sayısız müzikçiyle birlikte geceler sabahlara doğru akmış durmuş.Conger inanması güç ama alkolden de, cigaradan da uzak durmayı başarmış bu hızlı yıllarda.
İş hayatı etkinlikleri ise erken başlamış. 1978’de. İlkin toptan kağıtçılık yapmış, Tuğba Kağıtçılık’mış şirketin adı, Tahtakale’deymiş. 6 sene sürmüş bu deneyim.
1985 senesinde ise Conger’i tekstil dalında terlerken buluyoruz, mekanFiruzköy, Avcılar.
Conger iki evlilik gerçekleştirmiş. İlki 1975-86 arası Ayşe Hanım ile. Artık ne yazık ki aramızda olmayan Tuğba (1975) ve Tolga (81) bu birlikteliğin ürünleri. Tolga Singapur’da yapılan dünya dans şampiyonasından ülkemize altıncılık kazandırmış laf aramızda.
İkinci evlilik ressam Melda Hanım ile 1986 yılında. 1993 doğumlu Gizem bu evliliğin çiçeği görünümünde.
Conger’inDavutpaşa bağlantısı takımın ağır toplarından Sıtkı Özcan üzerinden. Özcan ile 1968 yılından beri kankalar. Bakırköy Lisesi yıllarından beri. Ailece görüşüyorlar.
Conger aynen Sıtkı Özcan gibi koyu Fenerli. En büyük zevklerinden biri ise arabasının şahane setinde müzik dinlemek. Altmışlar ve yetmişler onun için büyük mana taşıyor. EnricoMacias, SylvieVartan, JohnnyHalliday, James Brown, TomJones filan. Bizden de özellikle Barış Manço, Cem Karaca ve Erkin Koray hala inatla dinledikleri. Adana’daki askerlik günlerinde bir gece kaçamağında Yıldız Pavyon’da Erkin’in abisi davulcu Korkut Koray ile çalmış olması da tatlı bir anısıConger’in.
Conger hayatının evi ile iş hayatı arasında gidip geldiğini söylüyor. Tatilleri çok sevdiğini ekliyor. Güney en çok sevdiği tatil mekanı, özellikle de Marmaris.
Gezi direnişi konusunda, Ben de çapulcuyum, diye haykırıyor. Nükleer santrallara da, Hes’lere de karşı azılı muhalif.
Beğendiği topçular sorulduğunda Şeref Has, Yusuf Tuna, Can Bartu, Ercan Aktuna, Alpaslan Eratlı, Cemil Turan, İlieDatcu, İvançeviç, Antiç ve Selçuk Yula diyor.